Ravestein bij kaarslicht


14 december 2013_
_
_
_

Dit evenement heeft 14 december 2013 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Ravenstein bij kaarslicht


Het lijkt nog ver weg, maar toch....


Op zaterdag 14 december wordt in het Brabantse vestingstadje Ravenstein een lange decembertraditie voortgezet: Ravenstein bij kaarslicht.
Vanaf 19.00 uur duizenden kaarsen achter de ramen in het historische stadscentrum. Een sfeervol evenement dat een bezoek meer dan waard is!

Kerkklokken:
Om 18.45 uur luiden de kerkklokken in Ravenstein.
Terwijl de elektrische verlichting dooft, ontsteken de centrumbewoners kaarsen in en rond hun huizen: Ravenstein baadt in sfeervol kaarslicht, een betoverend mooi schouwspel.

Opening:
Om 19.00 uur wordt Ravenstein bij kaarslicht officieel geopend door de burgemeester mevrouw drs. W. Buijs-Glaudemans, waarna het kerstevangelie wordt voorgelezen door de eregast.

Slot en samenzang:
Om 21.15 uur wordt Ravenstein bij kaarslicht afgesloten met de traditionele samenzang op het Marktplein.

Entreeprijs:
De entreeprijs voor dit unieke kerstevenement is € 2,00 per persoon vanaf zes jaar.

Programma

Ravenstein bij kaarslicht
Tijdens een wandeling door het pittoreske Ravenstein kunt u genieten van optredens van meer dan 20 koren en muziekgezelschappen.
Er zijn verrassende theateroptredens.
In historische en sfeervolle decors worden nostalgische beroepen uitgebeeld. De oude stadsgracht wordt sprookjesachtig verlicht door een reusachtig drijvend kaarsenmozaïeken met duizenden kaarsjes.
De met ontelbare kaarsen verlichte pastorietuin, de molen op het bastion, de levende kerststal en de creativiteit in en om de huizen van de stadsbewoners maken dit sfeervolle evenement compleet.
Tijdens Ravenstein bij kaarslicht proeft u de kerstsfeer in een betoverend mooie setting.

Living Statues - Theateroptredens
Wij geven 'Theater'  door
Wie wil er nu niet een wereld met alleen vrede, licht, warmte, liefde en vrolijkheid.
Een ideaal beeld? Spelers van speelgroep Hoessenbosch en Toneelvereniging Overlangel als het witte volk hebben in ieder geval dit als streven. Zij willen dit doorgeven aan iedereen!
Wat is nu kerst zonder het kerstverhaal, maar dan wel in een modern jasje gestoken.
Jeugdige spelers van Spons zingen en bewegen met veel enthousiasme op nummers van deze tijd om op deze manier de kerstgedachte aan u over te brengen.

Dans:
Nieuw dit jaar is dans op het ds. Hanewinkelplein! Danseressen van balletschool Dimphy van Alphen brengen moderne dans op prachtige nummers waarin zij het thema 'Geef het door' hebben verweven.
Zij laten bewegingen en muziek het verhaal 'vertellen'. Zeer de moeite waard!
Een levend standbeeld die u toch een boodschap wil doorgeven. Hoe is dit nu mogelijk?
Kortom een wandeling via de Nieuwstraat naar het ds. Hanewinkelplein mag eigenlijk  niet ontbreken in uw bezoek aan Ravenstein bij kaarslicht. 

Kerstliederen & Koormuziek

Het nostalgische karakter van het stadje wordt muzikaal omlijst door gezellige koormuziek en kerstliederen.
Ruim 20 koren en muziekgezelschappen treden voor u op in de gezellige straten en steegjes van Ravenstein.
Ook in de kerken worden optredens verzorgd.

Kinderkerstgedichtenwedstrijd
Nederlands Hervormde Kerk ravenstein, 13.30 - 16.30 uur
Een kind maakt mooie kerstgedichten. Tijdens de Kinderkerstgedichtenwedstrijd worden de 30 mooiste kerstgedichten van kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar voorgelezen. De thema’s zijn kaars, licht, vrede en Kerstmis. De leerlingen zijn vrij in het ontwerpen en de vorm van hun gedicht. Er worden ruim 250 kerstgedichten geschreven die door de jury worden beoordeeld. Deze jury zoekt de 30 mooiste gedichten uit voor de wedstrijd. Het programma wordt afgewisseld met leuke kindermuziek en kerstliedjes. De winnaar van het Kinder-kerstgedicht ontvangt als prijs diverse boeken en een mooie pen. En uiteraard ook een trofee. Het meest spannende voor de winnaar is het voorlezen van het gedicht bij de opening van Ravenstein bij kaarslicht om 19.00 uur.
Voor dit unieke programmaonderdeel geldt een entreeprijs van € 2,00.

Kerst & Kadomarkt
Ook ’s middags is het al goed toeven in Ravenstein, want vanaf 15.00 uur kunt u terecht op de Kerst & Kadomarkt. Op diverse pleintjes in het historische stadscentrum staan gezellige kraampjes met kerstartikelen, kerstcadeaus, cadeauartikelen en zelfgemaakte kerstdecoraties.

 Verlichte pastorietuin
Maak een wandeling door de sprookjesachtige verlichte tuin van de pastorie. De kaarsen reiken tot in de bomen, waardoor u zich onder een sterrenhemel waant. Tip: al vanaf 18:00 uur kunt u de pastorietuin bezoeken!

Levende kerststal en kerstwinterlandschap
De sfeervolle wandeling door het Ravensteinse centrum is compleet na een bezoekje aan de levende kerststal, verzorgd door het Jeugdtheater Spons. Kinderen van JeugdWerk Ravenstein hebben hun eigen kerstwinterlandschap ontworpen.
 
Locatie: Centrum, Ravenstein


Datum: zaterdag 14 december

Tijden: 15.00 tot 22.00 uur

Voor meer informatie: www.ravesteinbijkaarslicht.nl

Informatie overzicht

EvenementRavestein bij kaarslicht
LocatieCentrum Ravestein
Datum14 december 2013
KortingNee
Prijs€ 2,00 p.p.


_