Oorlogsmuseum in Overloon


10 april 2013  t/m  31 mei 2013_
_
_
_

Dit evenement heeft 10 april 2013  t/m  31 mei 2013 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

In deze tijd van het jaar zo vlak voor "de meidagen" is het goed om even stil te staan bij wat er is gebeurd in WO ll en onze vrijheid "te vieren".
Dat kan in het Oorlogsmuseum in Overloon.

Wat is dat Oorlogsmuseum?  Een introductie:
Direct na de Tweede Wereldoorlog werd in het Brabantse Overloon besloten tot de oprichting van een oorlogsmuseum. Dit Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum hield de herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in leven. Inmiddels herbergt het museum echter niet alleen een omvangrijke collectie rondom thema’s als D-Day, de bezetting, vervolging en het verzet, maar zijn er ook meer dan honderdvijftig voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen te bewonderen die hebben bijgedragen aan de bevrijding. Deze collectie is overgedragen uit het Marshall Museum in Zwijndrecht. Het museumgebouw in Liberty Park, zoals het museumpark in Overloon heet, biedt onderdak aan beide musea. En daarmee is Liberty Park een plek waar je de vrijheid echt leert waarderen.

Historie en populariteit
Het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is opgericht in 1946.
Reden was de enorme hoeveelheid oorlogsmateriaal die was achtergebleven na de Slag om Overloon. Harry van Daal, destijds inwoner van Overloon, stelde voor om van het slagveld een museum te maken. Dat museum werd op 25 mei 1946 geopend door de Britse generaal Whistler, onder wiens leiding Overloon werd heroverd op de Duitsers. In 2006 is de collectie uit het Marshall Museum toegevoegd aan het gebouw. En daarmee herbergt Liberty Park twee musea onder één dak. Jaarlijks trekt het museum meer dan honderdduizend bezoekers. En daarmee bewijst het dat de vrijheid zelfs bijna zeventig jaar na de bevrijding, door velen nog steeds wordt gekoesterd

Locatie
Overloon ligt aan de rand van de Peel.
Een bezoek aan het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum en het Marshall Museum kan dan ook prima worden gecombineerd met een wandeling of fietstocht door de vele prachtige veengebieden in deze regio.

Programma / activiteiten

Het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is deelnemer aan het Duits-Nederlandse Memoo project. In dit project worden plekken in Noord en Midden Limburg, Noordoost Brabant het Duitse Nederrijn-gebied met een bijzondere oorlogsgeschiedenis in beeld gebracht. Meer informatie over deze bijzondere samenwerking vind je op de site van het museum

Bezoekadres:
Nationaal Oorlogs- En Verzetsmuseum
Museumpark 1
5825 AM Overloon
Nederland
Email: info@libertypark.nl
Telefoon: 0478 - 641250
Meer informatie: www.oorlogsmuseum.nl

Toegangsprijzen:
Volwassenen : €14,00
Peuters (0 t/m 3 jaar): GRATIS
Kleuters (4 t/m 12 jaar): €9,00
Kinderen (13 t/m 17 jaar): €14,00
Museumkaart : GRATIS
Donateurs / Vrienden van : GRATIS
Kortingen (Veteranenpas): €9,00

Openingsdata
Het museum is het hele jaar geopend, behalve op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 10.00-17.00 uur
In het weekend en op feestdagen: 11.00-17.00 uurInformatie overzicht

EvenementOorlogsmuseum in Overloon
LocatieNationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, Museumpark 1, 5825 AM Overloon
Datum10 april 2013  t/m  31 mei 2013
KortingNee
Prijs€ 14,00 p.p.


_