Tweede Open Tuinendag Utrecht


30 juni 2012_
_
_
_

Dit evenement heeft 30 juni 2012 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Na de succesvolle eerste editie in 2011 vindt op zaterdag 30 juni a.s. de tweede Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit jaar zijn liefst 43 bezienswaardige tuinen van particulieren, musea en andere instellingen te bezoeken. Twaalf daarvan doen dit jaar voor het eerst mee.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad van Utrecht ligt een ongekende schat aan stads- en binnentuinen: groene oases van rust en verrassende staaltjes tuinarchitectuur.

De Open Tuinendag Utrecht biedt een unieke gelegenheid voor een bezoek aan deze bijzondere tuinen, die gedurende de rest van het jaar in het algemeen niet toegankelijk zijn.

Voor de liefhebber valt er veel te genieten. Of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven van middeleeuwse kerken, tuinen met een sobere architectuur of tuinen met beelden en vijvers: alle tuinen hebben een uniek karakter en de meeste tuinen bieden een verrassende blik op de historische gebouwen in de omgeving.

Stijltuin
Een fraai voorbeeld van een formele tuinaanleg is de stijltuin met vijver achter Zuilenstraat 5 en liefhebbers van buxustuinen moeten zeker de hof van de Pieterskerk bekijken. Natuurlijk is ook De Oude Hortus (universiteitstuin) met de plantenkassen en de oude ginkgo biloba te bezoeken. Maar ook de kleine particuliere tuin achter Twijnstraat 13 - een van de nieuwe tuinen in het programma - zal de bezoeker bekoren.

Open Tuinendag Utrecht biedt genoeg om een complete dag door te brengen. De opengestelde tuinen liggen allemaal in de historische binnenstad van Utrecht, op loopafstand van elkaar. Bovendien zijn diverse tuinen met horecagelegenheden in het programma opgenomen.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 0900 – 128 87 32 (€ 1,30 p.g.) of via info@opentuinendagutrecht.nl. Gezien de grote belangstelling vorig jaar wordt reserveren aanbevolen.

Informatie
Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl


 


 


 


 

Informatie overzicht

EvenementTweede Open Tuinendag Utrecht
LocatieUtrecht
Datum30 juni 2012
KortingNee
Prijs€ 12,50 p.p.


_