Laurel & Hardy met hun tweelingbroers in Pathé Tuschinski


08 juni 2019_
_

Dit evenement heeft 08 juni 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Vanaf 10.45 uur presenteert Michael Helmerhorst in het Amsterdamse Pathé Tuschinski Laurel & Hardy zijn terug. Op het programma staan drie korte komedies, de hoofdfilm Our Relations, waarin Stan en Ollie zichzelf én hun tweelingbroers spelen, en variété op het podium van de look-a-likes Bill Leavy & Jamie McKenna.


OUR RELATIONS (1936)
Stan en Ollie, keurig getrouwd met nogal strenge vrouwen, weten niet dat hun losbandige tweelingbroers, de matrozen Alf en Bert, in de stad zijn. Een topkomedie vol hilarische verwikkelingen en misverstanden, met meisjes van lichte zeden en gangsters in nachtclubs. Our Relations is de enige hoofdfilm ooit van Laurel & Hardy, die in Tuschinski in première ging.

THE FINISHING TOUCH (1928)
Een aannemer huurt Stan en Ollie in om een half afgebouwd huis in een paar dagen kant en klaar af te leveren. Daarbij mogen ze vanwege het nabij gelegen ziekenhuis geen lawaai maken.

LEAVE ’EM LAUGHING (1928)
De tandarts trekt een tand van Ollie, terwijl Stan kiespijn heeft. Onder invloed van lachgas veroorzaakt het duo in hun T-Ford vervolgens een chaos op een druk kruispunt.

BUSY BODIES (1933)
Vol goede moed beginnen Stan en Ollie aan een nieuwe baan als timmerlui. Helaas lukt dat niet zonder ongelukken. Zo wordt hun T-Ford per ongeluk doormidden gezaagd.

Zwijgende fiims
De Britse organist Donald MacKenzie verzorgt de muzikale begeleiding bij de zwijgende films The Finishing Touch en Leave ’em Laughing. Tijdens de pauze verzorgen Bill Leavy & Jamie McKenna, de Amerikaanse look-a-likes van Universal Studios, het variété op het toneel.

Deze heerlijke filmdag voor alle leeftijden vindt plaats in het kader van de 13de Europese Conventie van de internationale fanclub Sons of the Desert, die van 7 t/m 10 juni wordt gehouden in Avifauna, Alphen aan de Rijn. De zeker 120 conventiegangers uit Europa en Amerika rijden 8 juni van de Amsterdamse stadsrand in historische trams naar Pathé Tuschinski.

Informatie overzicht

EvenementLaurel & Hardy met hun tweelingbroers in Pathé Tuschinski
LocatieAmsterdam
Datum08 juni 2019
KortingNee
Prijs€ 15,00 p.p.


_