10 jaar Hermitage, 25.000 jaar spectaculaire kunstschatten


01 februari 2019  t/m  25 augustus 2019_
_
_

Dit evenement heeft 01 februari 2019  t/m  25 augustus 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

De Hermitage Amsterdam bestaat tien jaar! Bijna 5 miljoen bezoekers bezochten het afgelopen decennium het museum aan de Amstel. Reden genoeg voor een feestelijk jaar vol activiteiten. Met twee jubileumtentoonstellingen: De schatkamer! en Juwelen!


 De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage
Binnenkort wordt de Hermitage Amsterdam omgetoverd tot een ware schatkamer. Met ruim 200 meesterwerken uit diverse stromingen en culturen, afkomstig uit de vroegste prehistorie tot en met de 21ste eeuw.
Een reis door 25.000 jaar kunstgeschiedenis. Naast topstukken van grote namen – zoals:
• Da Vinci,
• Bernini,
• Matisse,
• Rembrandt,
• Tintoretto,
• Velázquez
• Van der Weyden.Zeldzame archeologische vondsten
Ook toont de expositie zeldzame archeologische vondsten die niet eerder in Nederland te zien waren.  Zoals de Schat van Bambora, een prehistorische verzameling van tientallen bronzen figuurtjes uit de vijfde-zesde eeuw v.Chr.
De schat werd in 1910 ontdekt in Abchazië in de zuidelijke Kaukasus, en nog steeds is de betekenis ervan niet duidelijk geworden. Zeer waarschijnlijk is dat het ging om cultusvoorwerpen, gebruikt voor rituelen of offers voor een godheid. Het is een van de vele hoogtepunten van de tentoonstelling.

Bij de foto's

 
Leonardo da Vinci (?), Donna Nuda, 16de eeuw;  Lucas Cranach de Oudere, Maria met Kind onder een appelboom, ca. 1527–30; Alle beelden: © State Hermitage Museum, St Petersburg.

Informatie overzicht

Evenement10 jaar Hermitage, 25.000 jaar spectaculaire kunstschatten
LocatieAmsterdam
Datum01 februari 2019  t/m  25 augustus 2019
KortingNee
PrijsGratis


_