Derde Internationaal Lied Festival Zeist in teken van Schubert en diens opvolgers


22 mei 2018  t/m  27 mei 2018_
_
_

Dit evenement heeft 22 mei 2018  t/m  27 mei 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

 Schläft ein Lied in allen Dingen’


Het Internationaal Lied Festival Zeist kent ook dit jaar een vol programma. Dat omvat onder meer twaalf recitals, de mastercourse en een uitgebreid aanbod educatieve activiteiten. Zes dagen lang, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staat de liedkunst in het middelpunt van de belangstelling. Het bruist in en om de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Internationale allure
Op het programma staan musici van wereldformaat. Onder anderen Benjamin Appl, Gerold Huber, Graham Johnson, Thomas Oliemans, Christoph Prégardien en Anna Lucia Richter.
Zij komen op uitnodiging van artistiek leider Robert Holl naar Zeist. Het festival staat in het teken van Schubert en diens opvolgers, Schumann en Wolf.
De Romantische poëzie van Eichendorff is de rode draad. Uniek is de uitvoering van Der Rose Pilgerfahrt onder leiding van Robert Holl en een ensemble van jonge musici. Een buitenkans om dit zelden uitgevoerde werk te horen.

Jong talent
Voor aanstormend talent uit binnen- en buitenland is ruim plaats gedurende het festival. De mastercourse biedt zes duo’s vier dagen lang inspiratie en gelegenheid tot verdieping van hun artistieke zeggingskracht. De Rising Stars recitals bieden een podium aan jonge liedduo’s, toekomstige wereldsterren uit Nederland en Europa. Raoul Steffani en Barbara Kozelj verzorgen samen een sprankelend recital met feestelijke duetten.

Workshops, lezingen en meer
Er zijn diverse workshops voor jong en oud, van geoefend amateur tot absolute beginner, van 0 tot 80+. In Zeist zingt iedereen die het wil op het festivalpodium. Op zondagochtend is er een rondleiding door Slot Zeist met afsluitend lunchrecital en ook een film ontbreekt niet. Zo’n tien lezingen en inleidingen over de muziek, de poëzie en de cultuurgeschiedenis door diverse vooraanstaande sprekers maken het randprogramma compleet.

Prijs: zie informatielink 

Er is voor iedereen iets te doen en te beleven tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist in mei.


Foto onder: Anna Lucia Richter © Nafez Rerhuf

Informatie overzicht

EvenementDerde Internationaal Lied Festival Zeist in teken van Schubert en diens opvolgers
LocatieZeist
Datum22 mei 2018  t/m  27 mei 2018
KortingNee
PrijsGratis


_