Expositie Wild Life


11 maart 2018  t/m  05 mei 2018_
_
_

Dit evenement heeft 11 maart 2018  t/m  05 mei 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Galerie Pictura organiseert voor de eerste keer een wildlife expositie “Going Wild”. Deze zal op zondag 11 maart om 15.00 uur geopend worden door de commercieel directeur en marketing bij Jan Linders en tevens bestuurslid bij het Limburgs Landschap, Chantal de Rijk-Bex uit Nieuw Bergen.

Internationaal bekende kunstenaars
Internationaal bekende kunstenaars zullen hun werken presenteren tijdens deze tentoonstelling. Met de Duitse kunstschilders Bernd Hanrath, Bernd Pőppelmann, Diana Hőhlig, Eugen Kisselmann, Ute Bartels en de bekende Nederlandse kunstschilders Brita Seifert en Dick van Heerde. Bij de beeldhouders komen Evert den Hartog, Renee Marcus Janssen, Rene Rikkelman en Joep Verheijden hun sculptures tentoonstellen.

Dieren fascineren mensen
Sinds het begin van de beschaving hebben dieren mensen gefascineerd en geïnspireerd - getekend op de muren van grotten, gekrast in steen, gemodelleerd in klei, geverfd.
Hoewel Wildlife Art het oudste genre van de kunst is, werd het pas rond 1850 als een apart genre erkend. In de stress, de oppervlakkigheid en de snelheid van ons moderne leven, voelen we steeds vaker de behoefte om onze band met de natuur en haar wonderen te vernieuwen. Wildlife Art herstelt de oude, verloren verbinding.
Wildlife kunstenaars zijn ambassadeurs, omdat ze met hun creaties ons eraan herinneren dat de natuurlijke leefomgeving van de dieren of zelfs hele diersoorten worden bedreigd.

Bewust maken van risico om natuur te verliezen
De galerie wil met deze tentoonstelling het oude vuur en enthousiasme nieuw leven inblazen en daarmee tastbaar aantonen wat we riskeren te verliezen, terwijl we onszelf steeds meer van de natuur vervreemden en die verstoren.
Galerie Pictura hoopt dat deze expositie zal bijdragen om het bewustzijn van de schoonheid van dieren in het wild en van de natuur als geheel te vergroten en dat het een dieper respect tot stand zal brengen.
De werken van deze kunstenaars zijn zo verschillend dat ze de kijker meenemen op een reis rond de wereld. Ze laten zien hoe levendig dit genre, met zijn zeer lange traditie, heden ten dage nog steeds actief is en hoe verschillend en innovatief hedendaagse kunstenaars dieren in het wild als thema uitbeelden.

Openingstijden: 
di. t/m za. 14.00 - 17.00 uur 
en op afspraak.Informatie overzicht

EvenementExpositie Wild Life
LocatieBergen (Limburg)
Datum11 maart 2018  t/m  05 mei 2018
KortingNee
PrijsGratis


_