Inspirerend programma Fiets en Wandelbeurs


02 maart 2018  t/m  04 maart 2018_
_
_

Dit evenement heeft 02 maart 2018  t/m  04 maart 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Jaarbeurs Utrecht staat 2, 3 en 4 maart 2018 in het teken van fietsen en wandelen. De Fiets en Wandelbeurs presenteert dan een enorm gevarieerd aanbod aan bestemmingen, routes, outdoormateriaal, fietsen, lezingen en workshops. Themaland van deze editie is Zwitserland.

Voor het eerst kunnen bezoekers – naast zaterdag en zondag – al op vrijdag terecht bij exposanten, tussen 12.00 en 17.00 uur. Méér tijd en gelegenheid dus om de nieuwste modellen fietsen of e-bikes te testen, interessante bestemmingen te ontdekken of lezingen te volgen. Op vrijdagmiddag is er een aangepast lezingenprogramma, dat vooral in het teken staat van Zwitserland en pelgrimsreizen.

Themaland Zwitserland
Zwitserland staat als themaland volop in de schijnwerpers. Niet alleen is er een speciale Zwitserlandzaal met lezingen, ook presenteert het Alpenland de 'Grand Tour of Switzerland'. Deze route loopt dwars door negen hallen van Jaarbeurs. Social media-walls laten je kennismaken met de vele gezichten van het land. Vergeet niet bij de ingang je 'Zwitserland-paspoort' af te halen en deze af te stempelen bij de halteplaatsen. Na het deponeren van de pas in de aangewezen melkbussen, maak je kans op het winnen van een reis naar Zwitserland, inclusief de echte 'Grand Tour'. 

Fietsen en e-bikes testen
Ook na 200 jaar is de fiets nog volop in ontwikkeling. Ontdek de nieuwste fietsbolides en de nieuwste snufjes in Hal 2. Fatbikes, bikepackingbikes, trekkingbikes met riemaandrijving… Het grote fietsparcours, dat dwars door Hal 2 en Hal 1 slingert, biedt alle gelegenheid ze uit te proberen. Daarnaast is er een apart parcours voor kinderen en mountainbikers.

Lezingen
Meer dan 100 lezingen en workshops staan op het programma! Natuurlijk ontbreekt de levende fietsreislegende Frank van Rijn niet; dit keer neemt hij de bezoekers mee op ontdekkingstocht naar de bronnen van drie belangrijke rivieren. Twee erkende berggidsen in Zwitserland, Frederike Bloemers en Eric van Bree, vertellen over hun wandelervaringen in het Alpenland, Bert Sitters belicht de internationale Maasfietsroute, Tour de Gironde à vélo, Vélodyssée en Wallonië-Ardennen en Wim van der Ende vertelt over de ins en outs van het fietsen en wandelen langs Hadrian’s Wall in Engeland
.
E-bike Xperience
Voor het derde opeenvolgende jaar werkt Fiets en Wandelbeurs samen met E-bike Xperience, hét testevent in Nederland met parcoursen voor e-bikes en speed pedelecs. Vrijwel alle belangrijke e-bikemerken zijn present. Een ticket voor de beurs geeft gratis toegang tot de Xperience. Zie ook: www.ebikexperience.nl.


Korting in de voorverkoop. In de voorverkoop kost een kaartje geen 15 maar 1250 euro. 
Bij de foto's.

1) Canal Ecluse, Alain Doire, Bourgogne Tourismus

2) Flums Madiseli Ost CHS, Switzerkand Tourismus, Iris Kuerschner 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Informatie overzicht

EvenementInspirerend programma Fiets en Wandelbeurs
LocatieUtrecht
Datum02 maart 2018  t/m  04 maart 2018
KortingNee
Prijs€ 15,00 p.p.


_