DE NATIONALE OPERA VIERT VIJFTIGSTE VERJAARDAG MET GROOTS OPERA GALA


06 november 2015_
_
_

Dit evenement heeft 06 november 2015 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Op vrijdag 6 november 2015 om 20.00 uur viert De Nationale Opera haar vijftigste verjaardag met een primeur: het Opera Gala. Tijdens deze feestelijke en verrassende avond in de regie van Robert Carsen zullen hoogtepunten klinken uit het repertoire van De Nationale Opera, met werk van componisten als Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Richard Wagner, Alexander Borodin, Leonard Bernstein en Wolfgang Amadeus Mozart. Er wordt teruggekeken en vooruitgeblikt. De beroemde componist Tan Dun zal zelf de Europese première dirigeren van zijn compositie Passacaglia: Secret of Wind and Birds. Bij De Nationale Opera was Tan Dun in 2008 te gast met zijn operaMarco Polo.

Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamer Orkest
Chef-dirigent Marc Albrecht heeft tijdens het Opera Gala zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als het Nederlands Kamerorkest onder zijn hoede. Gedurende de avond zullen diverse stersolisten optreden: de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, de Italiaanse bariton Luca Pisaroni en de Roemeense sopraan Violeta Urmana. Tevens zal een keur aan Nederlandse zangers zijn opwachting maken, onder wie bariton Thomas Oliemans, de sopranen Charlotte Margiono, Lenneke Ruiten en Judith van Wanroij, en tenor Marcel Beekman. Ook het Koor van De Nationale Opera speelt tijdens het Gala een hoofdrol.
 
Vaak onzichtbaar, maar even onmisbaar als de muzikale pijlers zijn de mensen achter de schermen. Het Gala zal daarom ook een eerbetoon zijn aan onze medewerkers, high professionals op bijzondere vakgebieden.
 
Jubileumboek
In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam is de afgelopen maanden gewerkt aan een prachtig geïllustreerd Jubileumboek, vormgegeven door Irma Boom. Het beschrijft de geschiedenis van De Nationale Opera en de bijzondere manier waarop DNO in de afgelopen vijftig jaar het operarepertoire heeft verkend en uitgebreid.

Prinses Beatrix woont Opera-gala bij  
Het Opera Gala wordt bijgewoond door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Zij zal na afloop van het zaalprogramma het eerste exemplaar van het Jubileumboek in ontvangst nemen.

Na het programma op de bühne vormt de foyer van Nationale Opera & Ballet het toneel voor een bijzondere, feestelijke ontvangst. Deze receptie wordt aan alle bezoekers van het Gala aangeboden.

De dress code voor het Opera Gala is black tie.

Informatie overzicht

EvenementDE NATIONALE OPERA VIERT VIJFTIGSTE VERJAARDAG MET GROOTS OPERA GALA
LocatieAmsterdam
Datum06 november 2015
KortingNee
Prijs€ 175,00 p.p.


_