Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van De Groote Peel


22 augustus 2015_
_
_
_

Dit evenement heeft 22 augustus 2015 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

 


Op zondag 23 augustus is er een optreden van de Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Hij speelt in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Voor meer informatie: 0495 – 641 497.


 


Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen


Gerard van Kol is al zijn hele leven bezig met muziek. Op tienjarige leeftijd speelde hij de accordeon, een instrument dat hij een paar jaar later inruilde voor een drumstel. Toen hij vijftien was kwam hij in zijn eerste band: the Remblin Four. De naam van de band veranderde in White Wheel en, na acht jaar spelen op bruiloften en partijen, koos de groep voor een ander genre: country rock! Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen. In 1996 verscheen z’n eerste CD en een paar jaar later volgde een tweede. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Soms gevoelig, soms grappig, maar altijd recht vanuit het hart.


 


Peelpodium bij De Pelen, muziek door en voor de streek!


Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek midden in de prachtige natuur van de Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma voor de komende weken: zondag 30 augustus: coverband Moose Next, zondag 13 september: verhalenverteller Frans van de Pas, zondag 20 september: close harmony group Briskly en zondag 27 september: The Nag’s Head.  


Voor of na de voorstelling lekker wandelen in De Groote Peel


Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een muziekvoorstelling kun je dus een heerlijke wandeling maken in dit unieke natuurgebied. Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras van de Peelkiosk.


 

Informatie overzicht

Evenement Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van De Groote Peel
Locatie
Datum22 augustus 2015
KortingNee
PrijsGratis


_