Groninger Museum: Ruud van Empel - Fotowerken 1995-2010


30 november 2011_
_
_
_

Dit evenement heeft 30 november 2011 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Ruud van Empel (1958) behoort tot de meest bijzondere fotokunstenaars van dit moment. Uit duizenden fragmenten van digitale foto’s stelt hij nieuwe beelden samen die in hun detaillering zeer levensecht en natuurgetrouw overkomen, maar die een wereld voortoveren die nooit heeft bestaan.

Deze paradijselijke wereld wordt bevolkt door kinderen en dromerige pubers. Schijnbaar emotieloos poseren zij gewillig voor de camera, meestal keurig en zedig gekleed: de jongetjes in geruite colbertjes, de meisjes in hooggesloten jurkjes met kanten kraagjes. De kinderen kijken met grote ogen de beschouwer ietwat afwachtend aan, soms staren zij langs hem heen, diep in hun eigen gedachten verzonken. Een van de belangrijkste onderwerpen van het werk van Van Empel is onschuld. Bij al hun schoonheid zijn deze werken echter verre van eenduidig, er wringt iets: wat is er hier nog echt en wat niet? 

In de tentoonstelling komen alle belangrijke series aan bod die Van Empel in de afgelopen jaren heeft gemaakt, waaronder World, met overwegend zwarte kinderen die poseren in het groen of die de toeschouwer vanuit een vijver recht aankijken, en Moon, de nachtelijke pendant daarvan. Deze series, die in de afgelopen jaren met groot succes internationaal werden geëxposeerd, worden in de tentoonstelling voorafgegaan door de vroege reeks The Office, waarmee Van Empel vanaf 1995 zijn digitale techniek begon te ontwikkelen. De tentoonstelling besteedt ook ruime aandacht aan zijn meest recente werk.

Informatie overzicht

EvenementGroninger Museum: Ruud van Empel - Fotowerken 1995-2010
LocatieGroningen - Groninger Museum
Datum30 november 2011
KortingNee
Prijs€ 10,00 p.p.


_