Kasteel Cannenburch in kerstsfeer en kerstmarkt op het voorplein


10 december 2010  t/m  12 december 2010_
_
_
_

Dit evenement heeft 10 december 2010  t/m  12 december 2010 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Kasteel Cannenburch in kerstsfeer en kerstmarkt op het voorplein

Van 10 t/m 12 december 2010 vindt de jaarlijkse kerstmarkt in Vaassen weer plaats op het voorplein van kasteel Cannenburch. Het gerenoveerde kasteel van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is dan in kerstsfeer getooid, met prachtige kerstversieringen, bloemstukken en een metershoge kerstboom in de hal met honderden lichtjes. Deze dagen kunt u het kasteel tegen een kortingsprijs bezichtigen: € 5,00, kinderen 4 t/m 12 jaar € 3.00. Begunstigers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen hebben gratis toegang. Geopend: vrijdag en zaterdag 13.00-22.00 uur, zondag 11.00-17.00 uur.

Twee jaar is het vanwege de renovatie van kasteel en park niet mogelijk geweest, maar nu kan het weer: van 10 tot en met 12 december 2010 vindt de jaarlijkse kerstmarkt in Vaassen (Gld) weer plaats op het voorplein van het kasteel. Openingstijden: vrijdag en zaterdag 13.00 – 22.00 uur; zondag 11.00 – 17.00 uur. Entree kerstmarkt € 1,50, t/m 12 jaar gratis.

Het vernieuwde voorplein van kasteel Cannenburch is van 10 t/m 12 december helemaal in kerstsfeer. In talloze kramen worden kerst- en aanverwante artikelen uitgestald. Een greep uit het assortiment: Veluwse jam en thee, zoutlampen, sierraden, Zweedse kerstcadeaus, handwerk uit Equador, windlichten, kerstschilderijen, lederen artikelen, kerstdecoraties, kerstkleden, kerstbloemstukken, kerstgroen en -bomen. Ook tal van lekkernijen, zoals apfelstrudel, glühwein, kersstol, broodjes, oliebollen en enkele proeverijen van streekproducten. Middels een leuke looproute komt u alles tegen. OP het podium treden koren en muziekgroepen uit Vaassen en omgeving op. Midwinterhoornblazers geven uitleg over het gebruik en het maken van hun hoorn en geven demonstraties. Meer informatie over de kerstmarkt op www.kerstmarktvaassen.nl.

Vijf eeuwen kasteel en park Cannenburch
Drie jaar is er hard gewerkt aan het kasteel, het westelijk bouwhuis en het omringende park. In oktober 2010 is de restauratie voltooid en is het schitterende cultuurhistorische ensemble van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen feestelijk heropend. Park en kasteel zijn weer aangekleed volgens stijlen uit het verleden. Tijdens de kerstmarkt kunt u het resultaat bewonderen en beleven. Via een audiotour (koptelefoon) nemen de vroegere bewoners u mee – van kasteelheer tot tuinman- door vijf eeuwen kasteel- en parkgeschiedenis. Tijdens de kerstmarkt geldt een gereduceerde toegang.


Adres: kasteel Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie overzicht

EvenementKasteel Cannenburch in kerstsfeer en kerstmarkt op het voorplein
LocatieVaassen
Datum10 december 2010  t/m  12 december 2010
KortingNee
Prijs€ 5,00 p.p.


_