Rijksmuseum toont expositie Japans lak


01 juli 2022  t/m  04 september 2022_
_
_

Dit evenement heeft 01 juli 2022  t/m  04 september 2022 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Het Rijksmuseum toont een bijzondere collectie Japans lak. Dit dateert uit de periode 1890-1950. De selectie telt bijna zeventig werken van over de gehele wereld.

Je ontdekt hoe de al eeuwen oude lakkunst zich in het begin van de 20e zichzelf vernieuwt. Van traditionele dromerige voorstellingen in goud, zilver en zwart tot sprekende kleuren en sterke ontwerpen.


Modern Japans Lak
Modern Japans Lak wordt mede mogelijk gemaakt door de Japan Foundation. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met het Museum für Lackkunst in Münster en samengesteld door Jan Dees, specialist op het gebied van de Japanse lakkunst.

XXL Papier
De restauratie van het cyclorama is mogelijk gemaakt dankzij het Bank ten Cate & Cie. Fonds/Rijksmuseum Fonds.

Vroege foto’s van Japan
In 2016 schonken de erfgenamen, de familie Munster van Heuven-Sprenger van Eyk, 121 foto's aan het Rijksmuseum zodat deze konden worden gerestaureerd en behouden voor de toekomst.

Onmisbare steun
Het Rijksmuseum is dankbaar voor alle vormen van steun die het ontvangt. Duidelijk is dat subsidie van de overheid, bijdragen van het bedrijfsleven en fondsen, schenkingen, nalatenschappen en Vrienden essentieel zijn en blijven voor het Rijksmuseum. 

Bij de foto:
Japanse aalscholver, Rokkaku Daijō, 1938. Aankoop mogelijk gemaakt door het Goslings NieuwBeerta Fonds/Rijksmuseum Fonds.


 


 

Informatie overzicht

EvenementRijksmuseum toont expositie Japans lak
LocatieAmsterdam
Datum01 juli 2022  t/m  04 september 2022
KortingNee
Prijs€ 20,00 p.p.


_