Philharmonie Haarlem opent met gratis concert


12 september 2020_
_
_

Dit evenement heeft 12 september 2020 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Kennemer Jeugd Orkest speelt klassiek en musical hitsHet concertseizoen is gestart en de deuren van de Philharmonie zijn weer open. Aanstaande zaterdag 12 september kunnen jonge inwoners van Haarlem en omgeving, die nog nooit in de Philharmonie zijn geweest, kennismaken met een gratis muziekoptreden. Het Kennemer Jeugd Orkest brengt een toegankelijk muziekprogramma en tijdens het 45 minuten durende concert licht de dirigent de muziek uitgebreid toe. Een mooie manier om vooral jongeren te laten proeven van livemuziek van een symfonisch orkest in een prachtige grote concertzaal. Uiteraard worden ook bij dit bijzondere evenement de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.

“Luisteren naar muziek begint al heel jong en graag bieden we de jeugd van Haarlem de kans om een echt liveorkest in onze prachtige concertzaal te ervaren. Het geeft, ondanks alle maatregelen, een feestelijk tintje aan de opening van ons nieuwe muzikale seizoen”, aldus Janneke Barten (Hoofd Fondsenwerving & Educatie).

Toegankelijk programma en jong orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) speelt in 45 minuten onder andere delen uit Carmen van Bizet en musical hits van Lloyd Webber. Een mooi en toegankelijk programma in de Grote Zaal van de Philharmonie, dé concertzaal van Haarlem. Tijdens het concert zal dirigent Hendrik Jan Lindhout een toelichting geven op de stukken die gespeeld worden en daarnaast een uitleg geven over de diverse muziekinstrumenten. Het KJO is ontstaan in 1995 door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd Orkest. Het orkest bestaat uit ongeveer 50 jongeren tussen de 14 en 21 jaar en repeteert iedere week in Haarlem onder de enthousiaste leiding van Matthijs Broers.


Aanmelden


Dit concert is een uitnodiging naar iedereen onder de 18 jaar die nog nooit een klassiek concert in de Philharmonie Haarlem heeft bezocht en graag kennis wil maken met het gebouw en muziek. De Philharmonie Haarlem heeft haar relaties benaderd, zoals het Jeugdcultuurfonds, Stichting STAD, de wereldmuziekschool, de Kinderuniversiteit, de Bibliotheek in Schalkwijk en de Wereldkeuken. Ook zijn er nog plaatsen beschikbaar voor gezinnen die graag kennismaken met de concertzaal. Een toegangskaart reserveren kan telefonisch of per e-mail via de kassa van de Philharmonie.


 


Wat Gratis kennismaking met liveorkest in de Philharmonie Haarlem
Waar Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11
Wanneer zaterdag 12 september 16.00 uur
Aanmelden Telefonisch (023-512 12 12)of per e-mail (kassa@theater-haarlem.nl)
Informatie 


 

Informatie overzicht

EvenementPhilharmonie Haarlem opent met gratis concert
LocatieHaarlem
Datum12 september 2020
KortingNee
PrijsGratis


_