De Balie Life coronagesprekken


15 april 2020  t/m  22 april 2020_
_
_

Dit evenement heeft 15 april 2020  t/m  22 april 2020 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Nu de zalen van De Balie gesloten zetten ze het publieke gesprek en de ontmoeting online voort. Dat doet ze met een nieuwe reeks: De Balie Live – Coronagesprekken.
Vanuit een leeg café praten De Balie-programmamakers met bijzondere gasten over de vergaande consequenties van de coranacrisis voor onze samenleving. Schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars gunnen ons een andere blik. Wat zijn de gevolgen op de lange termijn, wat zullen we winnen en waar lopen we onherstelbare schade op? 


Deze week zijn econoom Bas Jacobs en filosoof Maxim Februari te gast. Volgende week zenden ze gesprekken uit met publicist Roxane van Iperen en evolutiebioloog Tijs Goldschmidt. In eerdere afleveringen waren Arnon Grunberg en TINKEBELL. te gast. 


Bas Jacobs gold tijdens de vorige crisis als één van de meest kritische economen van het overheidsbeleid van Nederland, dat toen gericht was op bezuinigingen. Nu wordt de portemonnee wél getrokken. Met Jacobs praten we over de toekomst van de Nederlandse en de internationale economie. Hoe kijkt Jacobs naar overheidsbeleid? Welke lessen kunnen we trekken uit de financiële crisis van 2008? En wat vindt hij van de vaak geponeerde tegenstelling tussen ‘gezondheid’ en ‘economie’? Uitzending: woensdag 15 april vanaf 19:00 uur.


Op vrijdag zenden we De Balie Live met Maxim Februari uit. Februari is een van Nederlands’ meest toonaangevende filosofen en schrijvers. Recent ondertekende hij een manifest waarin de overheid wordt opgeroepen strenge eisen te stellen bij het gebruik van apps in de strijd tegen corona. Juist in crisistijd wijst Februari op het belang van filosofische reflectie. Hoe moeten we omgaan met de delicate balans tussen veiligheid en privacy? Uitzending: vrijdag 17 april vanaf 19:00.


Volgende week spreken we op maandag met publicist Roxane van Iperen over de roep om verandering die nu klinkt. Is de coronacrisis een kans voor een andere omgang met het klimaat of voor meer gelijkheid? En waarom is echte systeemverandering eigenlijk zo moeilijk? Uitzending: maandag 20 april vanaf 19:00 uur.


En op woensdag 22 april spreken we met evolutiebioloog Tijs Goldschmidt over de intensivering van handelscontacten, biodiversiteit, het verdwijnen van leefgebieden van inheemse soorten en de gevolgen van migratie voor mensen, dieren en ecosystemen. Uitzending: woensdag 22 april vanaf 19:00 uur.


De Balie Live - Coronagesprekken
Een reeks gesprekken met bijzondere gasten over de vergaande consequenties van de COVID-19 pandemie. Vanuit het lege café in De Balie praten we met schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars die ons een andere blik op de crisis gunnen. Wat zijn de gevolgen op de lange termijn, wat zullen we winnen en waar lopen we onherstelbare schade op? 


Bij de foto:Maxim februari
Informatie overzicht

EvenementDe Balie Life coronagesprekken
LocatieThuis
Datum15 april 2020  t/m  22 april 2020
KortingNee
PrijsGratis


_