Musical WE WILL ROCK YOU


27 november 2019  t/m  16 februari 2020_
_
_

Dit evenement heeft 27 november 2019  t/m  16 februari 2020 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

De muziek van Queen is in Nederland nog altijd razend populair. In de NPO Radio2 Top 2000 van 2018 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers.

Bohemian Rhapsody
Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd. De overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. ‘Bohemian Rhapsody’ is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams.
De hit-film Bohemian Rhapsody, een filmische ode aan Queen en zanger Freddie Mercury die in 1991 aan aids overleed, ontving vier Oscars, waaronder die voor beste acteur voor Rami Malek als Freddie Mercury. De Queen-biopic is de op één na succesvolste film ooit in Nederland en trok de film allen al in Nederland meer dan 2 miljoen bezoekers, bracht ruim 20 miljoen euro op en was de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018.

Stanley Burleson
Stanley Burleson speelt in WE WILL ROCK YOU de rol van Khashoggi, de vileine assistent van de Killer Queen. Stanley was in talloze musicals te zien, waaronder Cats, Evita, Les Misérables, Move, Musicals In Concert, Miss Saigon, Joe, Chicago, Elisabeth, Fosse, 3 Musketiers, Beauty And The Beast, La Cage Aux Folles, Sister Act, From Sammy With Love en Best of Broadway.
Hij verzorgde de choreografie en/of regie voor talloze theaterproductie en televisieprogramma's en ontving vier Musical Awards. De rol van Killer Queen zal tijdens de voorstellingen in Groningen, Apeldoorn, Heerlen en Breda gespeeld worden door de internationale musicalster Tia Architto. Tia was in Zuid Afrika te zien in Once on this Island, Godspell, Leader of the PackIn Concert: The Music of Andrew Lloyd Webber,  Jukebox Jol!, Jailhouse Rock, en Mercury Rising en Italië in West Side Story, Sister Act, Hair, The Sound Of Music, Hairspray en Cinderella.

Futuristisch avontuur
WE WILL ROCK YOU
is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!
De originele versie van WE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.
WE WILL ROCK YOU wordt geproduceerd door TEC Entertainment, in samenwerking met Peeparrow Entertainment.

Speelperiode:


27 november t/m 1 december 2019        Schouwburg                                     Hengelo


4 t/m 8 december 2019                             AFAS Live                                          Amsterdam


12 december t/m 12 januari 2020                       World Forum Theater                     Den Haag


15 t/m 19 januari 2020                              MartiniPlaza                                      Groningen


23 t/m 26 januari 2020                              Theater Orpheus                              Apeldoorn


29 januari t/m 2 februari 2020                 Parkstad Limburg Theaters                        Heerlen


12 t/m 16 februari 2020                            Chassé Theater                                 Breda


 


 


  


Informatie overzicht

EvenementMusical WE WILL ROCK YOU
LocatieHengelo, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Apeldoorn, Heerlen, Breda
Datum27 november 2019  t/m  16 februari 2020
KortingNee
PrijsGratis


_