Lost Tango met Kraaijenhof


21 september 2019  t/m  21 november 2019_
_
_

Dit evenement heeft 21 september 2019  t/m  21 november 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Liefde, weemoed en verlangen in muziektheatervoorstelling Lost Tango


 


Van 21 september t/m 21 november toert Lost Tango door het land. Meral Polat, Dagmar Slagmolen en tangokoning Carel Kraayenhof vertolken hoofdrollen in de muziektheatervoorstelling van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet, die wordt geregisseerd door Ria Marks. De première is zaterdag 21 september op het festival September Me in Amersfoort.


 


De Esperanza, een glamoureus cruiseschip waar wordt gedanst op de klanken van het orkest van Papa Tango, heeft zijn beste tijd allang achter zich. Na jaren keert dochter Anna terug op het schip, met een gouden kans voor iedereen. Haar vader probeert echter krampachtig vast te houden aan zijn gloriedagen. In de confrontaties met hem en met haar zussen Clara en Bianca klinken – net zoals in de meeslepende muziek – wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door.


Dubbelzinnigheid met tango 


In de muziektheatervoorstelling Lost Tango wordt de dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, in volle rijkdom ingezet. Twee varianten bepalen de sfeer: de modern-klassieketango nuevo van Astor Piazzolla en de hedendaagse tango rupturo van pianist en componist Julián Peralta. Het Ragazze Quartet wordt bij deze tienjarige jubileumvoorstelling van Via Berlin aangevuld met het befaamde tangotrio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet, een gebruikelijke samenstelling voor de tango. 


Last Tango is een coproductie van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet. Zang, spel & muziek: Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet (Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte & Rebecca Wise), dans: Jarek Kruczek & Maarten Krielen. Regie: Ria Marks, tekst: Sophie Kassies, choreografie: Pim Veulings, decor: Michiel Voet, kostuums: Dieuweke van Reij,composities: Astor Piazzolla & Julián Peralta.

Informatie overzicht

EvenementLost Tango met Kraaijenhof
LocatieLandelijk
Datum21 september 2019  t/m  21 november 2019
KortingNee
PrijsGratis


_