Uitmarkt 2019: Opening vrijdag 23 augustus om 21.10 uur op NPO 2


23 augustus 2019  t/m  25 augustus 2019_
_
_

Dit evenement heeft 23 augustus 2019  t/m  25 augustus 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Op 23 augustus vindt de opening van de Uitmarkt plaats. Met optredens van o.a. Trijntje Oosterhuis, Vjeze Fur, The Kik en Noortje Herlaar. Presentatie: Eric Corton


42e editie

De Uitmarkt viert dit jaar haar 42e editie. Traditiegetrouw is de NTR live aanwezig en presenteert een vooruitblik op de hoogtepunten van het komend cultureel seizoen met muziek, dans, theater, cabaret, aanstormend talent en heel veel fragmenten uit nieuwe voorstellingen.

 

23 augustus
Op vrijdag 23 augustus presenteert Eric Corton – live vanaf het Museumplein in Amsterdam – het openingsprogramma van de Uitmarkt 2019. Een opwindende mix van cabaret, dans en muziekoptredens: zangeres
Trijntje Oosterhuis zingt een duet met Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig). De kijker krijgt een exclusief voorproefje uit de musical LAZARUS (het laatste meesterwerk van David Bowie, regie Ivo van Hove) door zangeres Noortje Herlaar. 
De nederbeatgroep The Kik zingt Boudewijn de Groot. We zien de hiphopsensatie Paradox-sal uit Frankrijk en de rauwe, soulvolle sound van zangeres Kovacs. 
En de Nederlandse brazilectroband Zuco 103 viert zijn twintigjarig bestaan met nieuwe muziek, samen met brassband The Originals.

Ook aandacht voor aanstormend talent van eigen bodem: singer-songwriter Judy Blank. Arabische klanken door de jonge musici van Julian Schneemann’s Caravan. 
Cabaretier Rayen Panday geeft zijn eigen kijk op de stand van het land. En de Rotterdamse rapper Winne bouwt een feestje met zijn single ‘RCL’. Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland, New Cool Collective.

Bij de foto: Uitmarkt ©Cris Toala Olivares
Informatie overzicht

EvenementUitmarkt 2019: Opening vrijdag 23 augustus om 21.10 uur op NPO 2
LocatieAmsterdam
Datum23 augustus 2019  t/m  25 augustus 2019
KortingNee
PrijsGratis


_