Haagse Helden bij Vijfde van Tsjaikovski door het Residentie Orkest


28 maart 2019_
_

Dit evenement heeft 28 maart 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving


Het Residentie Orkest Den Haag speelt olv Nicholas Collon in de reeks Masterclassics de Vijfde symfonie van Tsjaikovski. Het wordt een bijzondere avond in het Zuiderstrandtheater, want drie Haagse Helden laten voor aanvang van het concert zien hoe de kracht van Tsjaikovski’s heldenepos hen inspireerde om hun angsten te overwinnen en dromen te laten uitkomen.

Vijfde symfonie van Tsjaikovsky
De Vijfde symfonie van Tsjaikovski is een krachtig en opzwepend werk. Dé soundtrack om je te inspireren en ondersteunen bij het realiseren van je dromen. Voor het Residentie Orkest reden voor de bijzondere campagne ‘Word je eigen held’.
Het orkest riep mensen op om, met de steun van Tsjaikovski’s heldenepos, een persoonlijke angst te overwinnen. Liefst 21 mensen reageerden op de oproep en het orkest ging met drie inzenders aan de slag.

Jan Willem, Kathleen en Anna
Centraal staat Jan Willem. Zijn passie is boksen. Hoewel hij dagelijks traint, had hij het nog nooit aangedurfd daadwerkelijk een partij te vechten. Het Residentie Orkest organiseerde voor hem daarom een workshop in een boksschool, waar Jan Willem uiteindelijk zijn droom zag uitkomen.
De inspiratie kreeg hij van de strijkerssectie van het Residentie Orkest die in de boksring de Vijfde van Tsjaikovski speelde. Bij de workshop waren ook Kathleen en Anna uitgenodigd.
Kathleen had een angst voor zingen in het openbaar en Anna durfde ondanks dat ze een rijbewijs heeft, niet zelf achter het stuur te kruipen. Of zij hun angsten hebben overwonnen, hoor je deze avond. 

Foto's: Walvis Mosmans
 


PROGRAMMA 28 MAART


19.45 uur: korte talkshow van Carina La Cor in de foyer met en over de drie Helden


20.30 uur: One Minute Symphony met een nieuw werk van conservatoriumstudent Daniil Pilchen


20.35 uur: chef-dirigent Nicolas Collon geeft een Masterclassic over de Vijfde van Tsjaikovski


21.00 uur: het Residentie Orkest olv Nicholas Collon speelt Tsjaikovski’s heldenepos


22.00 uur: borrel met live muziek in het theatercafé


Informatie overzicht

EvenementHaagse Helden bij Vijfde van Tsjaikovski door het Residentie Orkest
LocatieDen Haag
Datum28 maart 2019
KortingNee
PrijsGratis


_