Mooi Samen, over het verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee


16 november 2018  t/m  05 mei 2019_
_
_
_

Dit evenement heeft 16 november 2018  t/m  05 mei 2019 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

De tentoonstelling ''mooi samen''in het Zuiderzeemuseum gaat over het rijke verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee. De tentoonstelling bestaat uit een fascinerende portretreeks gemaakt door fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra. Vrij Nederland-journalist Thijs Broer tekende de verhalen achter de (groeps)portretten op. 

Nog steeds bestaansrecht
Breukel, Troelstra en Broer reisden hiervoor de afgelopen maanden rond het voormalige Zuiderzeegebied. 'Mooi samen' laat zien dat de vele oude en nieuwe verenigingen rond de Zuiderzee nog altijd hun bestaansrecht hebben. 
De fotoserie en de verhalen zijn gebundeld in het gelijknamige boek. Over Breukel, Troelstra & Broer


Koos Breukel (1962) maakte onder andere de eerste staatsiefoto's van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook portretteerde hij onder meer Jan Wolkers en Job Cohen. Voor het Zuiderzeemuseum maakte hij eerder al de tentoonstelling 'Voor het oog van Job'.
Sander Troelstra 
(1976) maakte verschillende grote series over onder meer circus Roncalli, Zuid-Afrikaanse zwerfkinderen en de walvisvaart. Met zijn werk won Sander meerdere prijzen, waaronder de Dutch National Portrait Award en de Zilveren Camera.
Thijs Broer 
(1970) is sinds 2006 politiek redacteur bij Vrij Nederland. .Van zijn hand verscheen in 2014 het boek 'Langs de kust. De Nederlanders en de zee'. In 2007 bracht hij samen met Max van Weezel het boek 'De Geroepene. Het wonderlijke premierschap van Jan Peter Balkenende'.Foto's
Mauirce Looman, 2018, door Koos Breukel 
Showband Urk,2018,  door Sander Troelstra
Roan Jonk, 2018, door Koos Breukel


 

Informatie overzicht

EvenementMooi Samen, over het verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee
LocatieEnkhuizen
Datum16 november 2018  t/m  05 mei 2019
KortingNee
Prijs€ 16,00 p.p.


_