Indië monologen


02 oktober 2018  t/m  26 oktober 2018_
_

Dit evenement heeft 02 oktober 2018  t/m  26 oktober 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving


70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? Hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden?

Dat ontdek je in De Indië Monologen. Dat is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en Nederlands-Indië als centraal thema.
Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van bekende Nederlandse schrijvers, musici, acteurs en prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Muzikale kern
Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist
Erwin van Ligten. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.


Indië Monologen worden gevoerd door o.a.
Aan een of  meerdere edities van De Indië Monologen doen o.a. mee: Adriaan van Dis, Bodil de La Parra, Ellen Deckwitz, Eric Schneider, Ernst Jansz, Esther Scheldwacht, Herman Keppy, Kester Freriks, Marion Bloem, Mei Li Vos, Martin Schwab, Reggie Baay, Sarah Sluimer, Theodor Holman, Thorn Hoffman, Wieteke van Dort, Willem Nijholt en Yvonne Keuls. 


Verschillende visies
De Indië Monologen wil verschillende visies op Nederlands-Indië laten zien en zowel de heimwee als het kritisch discours de ruimte geven.


Première
De première vindt plaats op 8 oktober 2018 in De Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op die avond zijn Yvonne Keuls (1931), Willem Nijholt (1934), Ellen Deckwitz (1982) en Sarah Sluimer (1985) te zien.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theaterbureau De Mannen, Olivier Schneider op 020 3034721 of olivier@theaterbureaudemannen.nl 

Productie
De Indië Monologen wordt geproduceerd door Stichting Indië Monologen met steun van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Gravin van Bylandtfonds. De Indië Monologen is een initiatief van Impresariaat Koperen Kees. Theaterbureau De Mannen is gedelegeerd producent en verzorgt samen met Impresariaat Koperen Kees de tourneeplanning.

Foto's: 1) Willem Nijholt, foto: Manon Bruininga
2) Yvonne Keuls, foto: Jacqueline de Haas  
3) Kester Freriks, foto Koos van Breukel 

Informatie overzicht

EvenementIndië monologen
LocatieAmsterdam, den Haag
Datum02 oktober 2018  t/m  26 oktober 2018
KortingNee
PrijsGratis


_