Internationale dag voor linkshandigen met als locatie Zuiderzeemuseum


13 augustus 2018_
_
_

Dit evenement heeft 13 augustus 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Ook in 2018 vindt de internationale dag voor linkshandigen plaats in het Zuiderzeemuseum. LInkshandigen krijgen die dag gratis toegang tot het museum plus een gratis les in schoonschrijven.

Schoolte Kollum Zuiderzeemuseum
De speciale schrijflessen zijn te volgen in Schooltje Kollum. Linkshandig zijn heeft zo zijn nadelen. Bij links ‘schoon’ schrijven ga je snel knoeien met als gevolg vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier. .
Tijdens de speciale schrijflessen leren bezoekers schrijven met:
• een aangepaste techniek,
• speciale leermethoden
• specifieke instructies.
Wil je meedoen? Meld je dan aan op onderstaande link of via de informatielink of bj Sander Reijn, tel. 06-22404719.

Vroeger gedwongen rechts schrijven
In de tijd van het Schooltje Kollum, omstreeks 1930, werden linkshandige kinderen gedwongen om rechts te schrijven. Dit resulteerde bijna altijd in een belabberd handschrift. Tegenwoordig weten we gelukkig beter: ook linkshandigen kunnen vlot en netjes leren schrijven. Naar schatting is momenteel zo’n acht tot dertien procent van alle mensen linkshandig. Dat zijn gemiddeld drie kinderen per klas. 


Nu schoonschrijflessen voor linkshandigen, tijden:
De schoonschrijflessen in het Zuiderzeemuseum vinden plaats op maandag 13 augustus om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur en zijn voor deelnemers vanaf 8 jaar. Tijdens deze lessen leer je hoe je met links ‘schoon’ schrijft zonder vlekkende inkt, spetters of beschadigd papier. Gedurende de dag kunnen bezoekers in de schoolbanken aanschuiven, maar vol is vol. Alleen door je van tevoren aan te melden, ben je verzekerd van een plek én ontvang je gratis entree tot het museum.
In 1976 is deze dag in het leven geroepen door de Amerikaan Dean R. Campbell, oprichter van de belangenvereniging van linkshandigen. De ongemakken waar linkshandigen dagelijks mee te maken hebben waren de aanleiding. 


Sander Reijn; Initiatiefnemer Internationale linkshandigendag
Initiatiefnemer van de dag in Nederland is Sander Reijn. Samen met zijn vrouw Sandrine Mellema runt hij de enige Linkshandigen Winkel op internet van Nederland.
Tijdens het zoeken naar artikelen voor linkshandig gebruik stuitte hij op vele mythen en eigenaardigheden, waaronder het bestaan van een dag voor linkshandigen.
Wetenschappers weten niet hoe het komt dat iemand linkshandig is. Het ‘hoe’ en het ‘waarom’  van linkshandigheid is een groot mysterie omgeven door vele mythen.
Het is een aansprekend fenomeen. Zo zouden linkshandigen korter leven dan rechtshandigen, eerder boos worden, creatiever zijn en intelligenter. Onlangs verscheen het bericht dat niet de hersenen, maar de ruggengraat bepalend is voor de handvoorkeur.


Foto: Madelon Dielen  


 

Informatie overzicht

EvenementInternationale dag voor linkshandigen met als locatie Zuiderzeemuseum
LocatieEnkhuizen
Datum13 augustus 2018
KortingNee
PrijsGratis


_