Tall Ships Races


04 juli 2018_
_
_

Dit evenement heeft 04 juli 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.


1956: DE EERSTE RACE


In 1956 werd de eerste wedstrijd tussen 20 schepen georganiseerd door Bernard Morgan, een Londense jurist. De race ging vanTorqua, Devon naar Lissabon. De publieke belangstelling bleek zo overweldigend, dat de organisatoren de Sail Training International association hebben opgericht om ook in de volgende jaren dergelijke wedstrijden te organiseren.


2014: HARLINGEN VESTIGT WERELDRECORD


Voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races was een Nederlandse haven de starthaven van deze internationale zeilrace. Het grote aantal van 337 trainees leverde Stichting Harlingen Sail end een Award op voor het hoogste aantal deelnemende trainees ooit.


2018: HARLINGEN ALS FINISHPLAATS


De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten. Het is de enige zeehaven van Friesland en daarom de uitgelezen plek voor dit grootse nautische festijn. Daarnaast heeft de stad aantoonbare ervaring met grote evenementen als de Friese Havendagen en de Visserijdagen. Tijdens het verblijf van de Tall Ships worden er zowel voor het publiek als voor de crew activiteiten georganiseerd op de kade en op het water.


ROUTE


The Tall Ships brengen deze zomer niet alleen een bezoek aan Harlingen. Bekijk hier de volledige route van The Tall Ships Races 2018!

Informatie overzicht

EvenementTall Ships Races
LocatieHarlingen
Datum04 juli 2018
KortingNee
PrijsGratis


_