Omniversum vertoont Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte


05 maart 2018_
_
_

Dit evenement heeft 05 maart 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Donderdag 29 maart, 20.00 uur draait Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte, uitgevoerd door The Royal Opera, eenmalig in het Haagse filmtheater Omniversum. Op het grootse koepelscherm met eersteklas geluid een meeslepende ervaring. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur.

Nieuw fenomeen
Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een schouwburg niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. De dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera.
Omniversum vertoont de komende maanden registraties van vier van hun mooiste opera’s. Na Die Zauberflöte op 29 maart volgen MacBeth (26 april), Carmen (24 mei) en Rigoletto(21 juni). Je ziet de opera’s op veertig vierkante meter en kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht. Een meeslepende ervaring.

DIE ZAUBERFLÖTE
De Koningin van de Nacht vraagt prins Tamino om haar dochter, prinses Pamina, te redden uit de handen van de boze hogepriester Sarastro. Samen met de vogelvanger Papageno gaat Tamino op pad. Wanneer hij bij het paleis van Sarastro arriveert, blijkt echter dat de koningin niet op haar woord te vertrouwen is.

Onweerstaanbaar
Die Zauberflöte behoort wereldwijd tot de meest uitgevoerde opera’s. Mozarts partituur is dan ook onweerstaanbaar met zijn beroemde aria’s, heerlijke liefdesduetten, volkse deuntjes en solo’s vol vuurwerk. Tot de hoogtepunten van het meesterwerk behoren Dies Bildnis ist bezauberend schönAch, ich fühl’s en Der Hölle Rache van de Koningin van de Nacht, een van de beroemdste aria’s ooit.

Geliefde klassieker
In de enscenering van David McVicar komen de ernst en humor van deze geliefde klassieker volledig tot hun recht. De Schotse regisseur tovert een sprookjesachtige wereld tevoorschijn met dansende dieren, vliegende voertuigen en een oogverblindende sterrenhemel. Julia Jones dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door tenor Mauro Peter (Tamino), sopraan Siobhan Stagg (Pamina), bariton Roderick Williams (Papageno), sopraan Sabine Devieilhe (Koningin van de Nacht) en bas Mika Kares (Sarastro).

De voorstelling duurt drie uur en tien minuten, inclusief een pauze van een halfuur.

Informatie overzicht

EvenementOmniversum vertoont Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte
LocatieDen Haag
Datum05 maart 2018
KortingNee
Prijs€ 19,50 p.p.


_