Romantische meesters: Jan Willem de Vriend dirigeert de Derde van Schubert


23 februari 2018  t/m  25 februari 2018_
_
_

Dit evenement heeft 23 februari 2018  t/m  25 februari 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving


Vrijdag 23 maart, 20.00 uur en zondag 25 maart, 14.15 uur in het Haagse Zuiderstrandtheater: Jan Willem de Vriend dirigeert het Residentie Orkest bij de Derde Symfonie en drie liederen van Schubert, Infelice van Mendelssohn en de Eerste Symfonie van Beethoven.

De Schubertcyclus die Jan Willem de Vriend langs alle symfonieën van de getergde Oostenrijkse componist voert, is al een groot succes. Op 23 en 25 maart staan de vier delen van de Derde Symfonie op het programma en drie liederen, gezongen door de Zweedse sopraan Lisa LarssonSo laßt mich scheinen van Schubert/Liszt, Die Forelle van Schubert/Britten en Gretchen am Spinnrade van Schubert/Reger. Samen met Infelice van Felix Mendelssohn-Bartholdy en de Eerste Symfonie van Ludwig van Beethoven is dit topconcert een ware ode aan de muziek.

Residentie Orkest
Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.
 


Informatie overzicht

EvenementRomantische meesters: Jan Willem de Vriend dirigeert de Derde van Schubert
LocatieDen Haag
Datum23 februari 2018  t/m  25 februari 2018
KortingNee
PrijsGratis


_