Mama Cash Feminist Festival in Stedelijk Museum Amsterdam


08 maart 2018_
_
_

Dit evenement heeft 08 maart 2018 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving


Op 8 maart 2018, Internationale Vrouwendag, staan vrouwelijke kunstenaars en activisten centraal tijdens het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk Museum Amsterdam, WORM Rotterdam en TivoliVredenburg Utrecht.

Feministische kunst en activisme
Wereldwijd laten vrouwen steeds luider van zich horen. Thema’s als vertegenwoordiging, zelfbeschikking en rechtvaardigheid zijn dankzij de vrouwenbewegingen niet meer weg te denken uit het publieke debat. Kunst en cultuur spelen hierin een bijzondere rol. “ Vrouwenrechtenactivisten overal ter wereld gebruiken kunst en creativiteit om hun visie te geven en problemen te agenderen. Ze bieden andere toekomstperspectieven en inspireren ons om een wereld te creëren waarin we allemaal vrij en gelijk zijn. ”, aldus Zohra Moosa, directeur van Mama Cash.

Guerrilla Girls in het Stedelijk Museum Amsterdam
De hoofdgasten van het Mama Cash Feminist Festival zijn dit jaar de Guerrilla Girls. Deze anonieme activistes met hun kenmerkende gorillamaskers stellen al decennialang seksisme en racisme in de kunst- en cultuurwereld aan de kaak. Met hun scherpe humor en nog scherpere analyses schudden ze tentoonstellingsmakers, critici, verzamelaars, filmmakers en andere creatieve producenten wakker. Op 8 maart heeft feministisch en kunstminnend Nederland een unieke kans om ze live te horen spreken

.Equality
Naast de lezing van de Guerrilla Girls organiseert Mama Cash ook een live opname van de podcast Dipsaus in TivoliVredenburg (Utrecht) en een avond over een feministische muziekindustrie in WORM (Rotterdam). Deze programma’s vormen samen het Mama Cash Feminist Festival dat jaarlijks op Internationale Vrouwendag plaats vindt. Dit evenement is onderdeel van het CreatEquality project, dat mogelijk gemaakt wordt door de Nationale Postcode Loterij. In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 15 februari aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Mama Cash met een donatie van 1.253.000 euro voor dit project.

Prijs:
Volledig programma regulier 14,50 / volledig programma CJP of student 10,- / programma vanaf 21.00 5,-


Bij de foto:
Mam Cash Festival, 8 maart, Stedelijk Museum, Marylinn Solleveld


 
 


 


 


 

Informatie overzicht

EvenementMama Cash Feminist Festival in Stedelijk Museum Amsterdam
LocatieAmsterdam
Datum08 maart 2018
KortingNee
Prijs€ 14,50 p.p.


_