Eerste expositie over Rembrandts meesterleerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck


13 oktober 2017_
_
_

Dit evenement heeft 13 oktober 2017 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Wie waren Ferdinand Bol en Govert Flinck? Bij navraag weten slechts weinigen dat.  Daarom komen Amsterdam Museum en Museum Het Rembrandthuis met de eerste tentoonstelling ooit over deze meesterleerlingen van Rembrandt.

Speciaal voor deze tentoonstelling komt een groot aantal topstukken naar Amsterdam, o.a. uit landen zoals Italië, Portugal en Duitsland.

Fascinerende verhaallijn Ferdinand Bol en Govert Flinck
Wie waren zij? Hoe konden ze in de Gouden Eeuw als culturele ondernemer slagen? De antwoorden op deze vragen ontdek je in het Rembrandthuis en het Amsterdamn Museum. Ze geven een fascinerend beeld over het leven van deze meesterleerlingen van Rembrandt.

Het Koninklijk Paleis en Museum van Loon
De vier belangrijkste doeken maakten beide schilders voor het voormalig stadhuis van Amsterdam (nu het Koninklijk Paleis). Ze hangen nog steeds op hun oorspronkelijke plek. Het Koninklijk Paleis is gedurende de exposities open voor publiek.
Museum Van Loon besteedt aandacht aan de kunstcollectie die Ferdinand Bol op oudere leeftijd bezat. Hij woonde toen als eerste bewoner in het pand aan de Keizersgracht waarin nu het museum is gehuisvest.

Over Amsterdam Museum
Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Vier kernwaarden kenmerken de identiteit van de stad:


 


• ondernemerschap;
• vrijdenken;
• creativiteit;
• burgerschap.
 Aan de hand van deze begrippen wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst. Het museum ziet het als zijn maatschappelijke taak om het verhaal van Amsterdam toegankelijk te maken en aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de BankGiro Loterij en de Gemeente Amsterdam.
Amsterdam Museum ontvangt een substantiële financiële bijdrage van de Gemeente Amsterdam.

Museum Het Rembrandthuis Amsterdam
Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 in dit prachtige en monumentale huis, dat nu een museum is. Aan de hand van een inventarislijst uit die tijd is het huis heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de 17e eeuw. In het Rembrandthuis zijn dagelijks ets- en verfdemonstraties, die laten zien hoe hij destijds werkte. Het Rembrandthuis bezit de bijna complete etsencollectie van Rembrandt. Daarnaast zijn er in de moderne museumvleugel regelmatig tijdelijke exposities met werk van Rembrandt, tijdgenoten en latere kunstenaars.
Museum Het Rembrandthuis ontvangt een substantiële financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Foto's
Ferdinand Bol, Zelfportret, leunend op een balustrade, ca. 1647. Doek, 93 x 83,5 cm. Particuliere collectie
Govert Flinck, Zelfportret, ca. 1640. Paneel, 59 x 47 cm. Keulen, Wallraf-Richartz-Museum (bruikleen partcuiere collectie)

Informatie overzicht

EvenementEerste expositie over Rembrandts meesterleerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck
LocatieAmsterdam
Datum13 oktober 2017
KortingNee
Prijs€ 20,00 p.p.


_