Burgemeester Van der Laan maakt tentoonstelling in het Amsterdam Museum


27 oktober 2017_
_
_

Dit evenement heeft 27 oktober 2017 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Burgemeester Eberhard van der Laan stelt dit najaar een tentoonstelling samen in het Amsterdam Museum. Hij zal daarvoor een keuze maken uit de honderdduizenden voorwerpen en archiefstukken uit de collecties van Amsterdam Museum en het Stadsarchief.

Persoonlijke visie
Startpunt van de presentatie is Van der Laans persoonlijke visie op de stad Amsterdam. Aan de hand van de door hem gekozen voorwerpen neemt hij bezoekers als het ware mee terug in de tijd.
Hij voert ze naar cruciale momenten in de ontwikkeling van de stad. Zo ontdekken ze de ontwikkelingen in het verleden. Van der Laan hoopt dat bezoekers zo met elkaar het gesprek aangaan over de stad van vandaag, en die van de toekomst. De expositie is te zien in de Amsterdam Galerij (voorheen Schuttersgalerij)

Het verhaal over de stad
Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Om de stad te kenmerken onderscheidt ze vier kernwaarden:
• ondernemerschap,
• vrijdenken,
• creativiteit
• burgerschap.
Aan de hand van deze begrippen wordt de geschiedenis tot leven gebracht en gekoppeld aan heden en toekomst. Het museum ziet het als zijn maatschappelijke taak om het verhaal van Amsterdam toegankelijk te maken en aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Amsterdam Museum wordt structureel gesteund door de BankGiro Loterij en de Gemeente Amsterdam.

Informatie overzicht

EvenementBurgemeester Van der Laan maakt tentoonstelling in het Amsterdam Museum
LocatieAmsterdam
Datum27 oktober 2017
KortingNee
PrijsGratis


_