Festival Classique: grootster dan ooit


15 juni 2017  t/m  25 juni 2017_
_
_

Dit evenement heeft 15 juni 2017  t/m  25 juni 2017 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

 Nooit eerder programmeerde Festival Classique zoveel nieuwe voorstellingen, coproducties en premières als tijdens de elfde editie die van 15 t/m 25 juni 2017 plaatsvindt in het bruisende hart van Scheveningen. Uiteenlopende culturen
“Het festival staat voor vernieuwing en verbinding”, zegt directeur Annemarie Goedvolk. “We combineren muziek altijd met kunstvormen als dans, theater, beeldende kunst en film. Uiteenlopende culturen staan samen op het podium, elkaar beïnvloedend en verrijkend.”
Festival Classique omvat deze zomer meer dan honderd voorstellingen en concerten in het Kurhaus, op de Pier, aan de boulevard en dit jaar voor het eerst ook in de haven en in Holland Casino Scheveningen.

Muziek, mode en Mondriaan
Festival Classique produceerde samen met het Residentie Orkest, modeontwerper Michael Barnaart van Bergen en choreograaf Thom Stuart van De Dutch Don't Dance Division een voorstelling over het werk van Mondriaan als inspiratiebron voor tal van kunstenaars en ontwerpers.
Muziek, mode en Mondriaan ontmoeten elkaar in dit visuele spektakelstuk. SIMEON is het resultaat van een eerste samenwerking tussen Kalpana Arts en het festival. Kalpana Raghuraman maakt de choreografie voor deze Indiase, hedendaagse dansvoorstelling.
Het Matangi Quartet neemt het muzikale deel voor zijn rekening. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde werken Canto Ostinato en Lemniscaat van Simeon ten Holt.

Schubert in Scheveningen
De nieuwe voorstelling Schubert in Scheveningen, een coproducties van Opera2Day en Festival Classique, belicht het werk van de Oostenrijkse componist via een theatrale route in de Scheveningse haven. De Nederlandse Reisopera speelt in het Kurhaus een reprise van de succesvolle kofferopera La Bohème uit 2011.

Fringe
Het familieprogramma biedt voorstellingen voor baby’s, peuters en kleuters en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar is er het Haags Kindergala met de voorstelling Tijgers op de Trap. De gratis toegankelijke randprogrammering Fringe bereikt jaarlijks een groot en breed publiek met dit jaar onder meer NeoFanfare 9x13 die hun seizoen in Scheveningen starten met de première van TRANCE. Festival Classique wordt geopend met een openluchtconcert op de boulevard op donderdag 15 juni, waarmee een oude traditie in ere wordt hersteld.


 

Informatie overzicht

EvenementFestival Classique: grootster dan ooit
LocatieScheveningen
Datum15 juni 2017  t/m  25 juni 2017
KortingNee
PrijsGratis


_