We have a dream; Expositie over Gandhi, King en Mandela in De Nieuwe Kerk


16 september 2017_
_
_

Dit evenement heeft 16 september 2017 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

We have a Dream toont drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela.

Leiders van grote bewegingen
Als gewone mensen groeiden zij uit tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Twee van hen werden vermoord om hun opvattingen en activisme.

Onrecht en hoop
Het publiek beleeft hun wereld, het onrecht en de hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daarnaartoe. En de bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen.
Wat waren de kantelmomenten in hun levens? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn de wereldverbeteraars van nu? Een tentoonstelling met een schat aan beeld en geluid en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. 

Essay Bas HeijneIn het essay, getiteld Wereldverbeteraars , onderzoekt Heijne wat de betekenis van Gandhi, King en Mandela is in onze tijd. Niet alleen hebben ze een bepalende rol gespeeld in de vrijheids- en emancipatiebewegingen in India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika, maar door hun moed, onverzettelijkheid en humaniteit gelden zij ook vandaag nog als voorbeelden voor de hele mensheid. Hoe bieden hun daden en gedachten ons nog altijd inspiratie in een steeds verder gepolariseerde wereld? Is hun status onomstreden? Wereldverbeteraars is een ontmoeting van drie grote humanisten met een van de beste essayisten van Nederland. Wereldverbeteraars komt tot stand in een samenwerking tussen uitgeverij Prometheus en De Nieuwe Kerk Amsterdam en verschijnt in september 2017.Foto: Erik en Petra Hesmerg


 

Informatie overzicht

EvenementWe have a dream; Expositie over Gandhi, King en Mandela in De Nieuwe Kerk
LocatieAmsterdam
Datum16 september 2017
KortingNee
Prijs€ 10,00 p.p.


_