Hommage aan de legendarische Summer of Love 1967


08 juli 2017_
_
_
_

Dit evenement heeft 08 juli 2017 plaatsgevonden.
Hieronder vindt u nog de informatie over dit evenement.


Beschrijving

Vijftig jaar na de Summer of Love komt de iconische zomer van 1967 op zaterdag 8 juli tot leven tijdens de Robeco SummerNights in Het Koninklijk Concertgebouw. Terwijl ‘popprofessor’ Leo Blokhuis vertelt over een van dé mijlpalen in de popgeschiedenis, vertolken Frank Lammers, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden en een band met onder meer Reyer Zwart, Jeroen Kleijn en Henk Jan Heuvelink muziek van een zomer om nooit te vergeten. Denk aan Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Who en andere muzikale helden van het Monterey Pop Festival en voor wie het festival de grote doorbraak betekende, maar ook de illustere muziek van The Doors.

De zomer van 1967 staat te boek als het hoogtepunt van de hippiecultuur, met zijn kenmerkende ‘peace and happiness’, en speelde zich af in en rondom San Francisco. Het Monterey Pop Festival medio juni wist mede door de groeiende kritiek op de Vietnamoorlog een groot publiek te trekken. Muziekgeschiedenis werd er geschreven, een warme zomer volgde, net als een onvermijdelijke herfst.

1967: The Summer of Love Zaterdag 8 juli 2017, Het Concertgebouw Aanvang: 20.00 uur Kaarten via robecosummernights.nl, telefonisch of aan de kassa

Informatie overzicht

EvenementHommage aan de legendarische Summer of Love 1967
LocatieAmsterdam Concertgebouw
Datum08 juli 2017
KortingNee
PrijsGratis


_